پروژه با هدف ایجاد فضاهایی در ارتباط با طبیعت طراحی شده است. ایدهی اصلی پروژه بر مبنای لغزش صفحات معلق بر روی یکدیگر به منظور تأثیرگذاری بر کشیدگی زمین در ارتفاع بالای ساختمان شکل گرفته است؛ صفحاتی که با فاصله گرفتن از سطح زمین سبکتر میشوند و فرصتی برای آسایش و لذت ساکنان فراهم میکنند.
تراسها یا حیاطهای معلق فشرده که به عنوان مرز بین داخل و خارج عمل میکنند، فضایی برای رهایی از شلوغی شهری و برگزاری گردهماییهای دوستانه ایجاد میکنند. ما تلاش کردیم تا ساختمان در تضاد با طرح فیزیکی تحمیل شده و تأثیر بر محیط پیرامون، همچون یک مجسمهی سخت به نظر نرسد و در عوض سبکی و آزادی را با خود به ارمغان آورد.
تفکیک واحدهای مسکونی از یکدیگر بدون وجود دیوار مشترک و ایجاد فضاهای خالی میانی، امکانی برای تنفس ساختمان و عبور رطوبت از ساختار آن را فراهم کرده است. ساختمانی که با استقرار فضاهای ورزشی، پیادهروی، اسپا، سرگرمی و خدماتی در طبقه میانی، امکانات ویژه و منحصربهفردی برای ساکنان خود فراهم کرده است.
این پروژه تلاشی است برای ایجاد فضایی آرامشبخش و فرصتی برای رهایی از تراکم و ازدحام زندگی شهری.
۲۹ / ۱
Alav House
399
پروژهی مسکونی با ظرفیتی محدود در منطقهی دروس، با محدودیتهای ستونبندی غیرقابل تغییر و طرحهای مسکونی پنجطبقه شامل دو واحد در هر طبقه، بر روی زمینی به مساحت 550 متر مربع، نقطه آغاز مواجهه ما با این پروژه بود.
نزدیکی دو درخت چنار در نمای شمالی و تعامل نزدیک و تأثیرپذیری از بافت همسایگی با این درختان، بهعنوان مفاهیمی برای ایجاد پیوند ما با پروژه در نظر گرفته شد.
در فرایند طراحی، نما بهعنوان لایهای مؤثر و همچون یک نگاتیو، در تماس با نور و بهمنظور ایجاد تصویری از حضور درختان در پوسته ساختمان مورد توجه قرار گرفت.
۱۶ / ۱
yellow
314
نوسازی این فضا که شامل سه طبقه و مساحت 865 مترمربع بود، آن را به یک فروشگاه نوزاد با فضایی باز، شاد و رنگارنگ تبدیل کرد. در جلسات ایدهپردازی، به دلیل وجود ساختارهای سرد و مشابه در منطقه، در مکانیابی فروشگاه با دشواری مواجه بودیم. نمای بیرونی ساختمان بسیار نامطلوب و غیرجذاب بود و فضای داخلی نیز تاریک و دلگیر به نظر میرسید.
مفهوم طراحی بر پایه جلب توجه بازدیدکنندگان شکل گرفت؛ از این رو، برای نمای خارجی از رنگ گرم و روشن استفاده کردیم. رنگ زرد پرجنبوجوش نمای بیرونی، از همان ابتدا توجه عابران جوان و مسن را به خود جلب میکند. این رنگ زرد پیوسته، بهصورت یکپارچه در تمامی طبقات امتداد یافته و همچون راهنمایی برای مشتریان جدید عمل کرده و در طبقه زیرین به یک انفجار رنگی منتهی میشود.
دیوارهای سفیدشده و کفپوشهای چوبی روشن بهعنوان پسزمینهای خنثی برای محصولات رنگارنگ عمل میکنند. پس از عبور از در ورودی، بازدیدکنندگان خود را در مسیری زردرنگ مییابند که آنها را به سمت پلهها هدایت میکند.
محصولات فروشگاه بر اساس اندازه و دستهبندی مرتب شدهاند: محصولات بزرگتر نوزاد (مانند تختخواب، مبلمان، کالسکه و غیره) در طبقات دوم و زیرزمین قرار دارند، در حالی که اقلام کوچکتر و پرکاربردتر نوزاد (مانند پوشاک، لوازم تغذیه و غیره) در طبقه همکف مستقر شدهاند.
۲۷ / ۱
Kazheh Cafe
636
کافه لانژ "کژه" فضایی برای رهایی، تجربهای از آرامش دور از هیاهوی جمعیت است. پروژه در دو فاز کلی طراحی شد.
فاز اول: برنامه این مرحله بر مبنای تغییر کاربری یک ملک مسکونی به یک فضای تجاری طراحی شد. در این بخش، رویکرد اصلی ایجاد فضاهای تخت و یکنواخت در طبقات و یک راهپله جذاب برای دسترسی به طبقات بود.
فاز دوم: تعریف کاربری فضا فراتر از یک کافه-رستوران بود. در تعریف ما، "کژه لانژ" فضایی متفاوت بود که به عنوان بستری برای دور نکردن قم از شهر عمل کند. عناصر داخلی فضا به گونهای طراحی شدند که در تضاد با شهر کویری قرار گیرند؛ درهمتنیدگی قطعات ورق آهنی که لوستر به عنوان عنصری دعوتکننده از آن بهره میبرد، نمونهای از این تضاد است.
فضا به گونهای طراحی شد که عنصری نیمهروشن و نیمهتاریک باشد، عنصری که رمز و راز ورودی و حس کشف یک فضای جدید را در خود جای داده است. سناریوی طراحی به شخصیتی جذاب نیاز داشت که در قفس جای گیرد و با حضورش مخاطب را غافلگیر کند. از جزئیات طراحی میتوان به حضور فلامینگویی اشاره کرد که در فضاهای مختلف ظاهر شده و به جذابیت بصری میافزاید.
در نهایت، "کژه لانژ" تلاشی برای ایجاد فضاهایی متفاوت و در عین حال مشابه، همچون اعضای یک خانواده بود؛ به گونهای که طبقات در حالی که به هم متصل هستند، کیفیت فضایی متفاوتی داشته باشند.